Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

«Один день з професором»

19 квітня 2024 р. в рамках обласного освітнього проєкту науково-дослідницького спрямування «Один день з професором» д.т.н. проф. кафедри екології та ТЗНС Т.Ф. Яковишиною була прочитана лекція на тему «Новини екотрофології. Виклики для населення техногенно навантажених регіонів» для учнів Малої академії наук.

Онлайн-тренінг "Психологічна стійкість та адаптація: дієві техніки під час війни".

Щиро вітаємо усіх учасників онлайн-тренінгу "Психологічна стійкість та адаптація: дієві техніки під час війни" з успішним завершенням цього корисного та важливого тренінгу. Ваша активна участь і зацікавленість у підвищенні рівня психологічної стійкості та адаптації у складних умовах дійсно надихає.

«ТИЖДЕНЬ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ-2024»

Дорогі учасники засідання Секції 9 «СУЧАСНІ ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЇ, БІОЛОГІЇ ТА ЗАХИСТУ ДОВКІЛЛЯ» студентської науково-технічної онлайн конференції «ТИЖДЕНЬ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ-2024». Щиро вітаємо вас з успішним завершенням нашої секції! Ви подарували нам усім неймовірно цікаві та важливі доповіді, які розширили наші знання та перспективи у галузі екології, біології та захисту довкілля.

Наші студенти - талановиті у всьому! І це не тільки навчання, наука, а ще і інші сфери життя.

Тріо: Шуба Світлана (091-23-1 ІП), Фролова Єлизавета та Білоус Дар'я посіли почесне 1 місце з грузинським народним танцем "Самайя" у міжнародному онлайн фестиваль-конкурсі "Зірки Грузії", який проходив 30.03.2024 р.

Вітаємо студентів нашої кафедри та їх керівників, які брали участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science”

Вітаємо студентів нашої кафедри та їх керівників, які брали участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science”, який проводився Одеським національним технологічним університетом.

Вітаємо студента нашої кафедри спеціальності 101 Екологія Кирила Верещако та його керівника доц. Олену Вікторівну Матухно із вражаючим досягненням - здобуттям 3 місця на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science”!

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт “Black Sea Science” проводився з метою розширення міжнародних зв’язків, активізації наукової роботи студентів як найважливішого фактору формування фахівців, залучення студентів до участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності.

Вітаємо всіх наших прекрасних аспірантів, які брали сьогодні участь у засіданні Секції 8 "Сучасні питання екології та захисту довкілля" на XIV Міжнародній науково-технічній конференції "Наукова весна"!

Дякуємо вам за ваші цікаві дослідження та за високий рівень доповідей. Ваш внесок дуже важливий для подальшого розвитку екології та збереження навколишнього середовища. Вітаємо вас з успішними виступами!

Вітаємо доцентку кафедри Олену Вікторівну Матухно із черговими значними здобутками!

Олена Вікторівна успішно завершила мовний онлайн курс «Англійська для сталого розвитку» який мав на меті розширити знання граматики англійської мови, розвинути словниковий запас, розуміння та навички спілкування в академічному та професійному середовищах, пов’язаних із сферою сталого розвитку охопив 180 академічних годин (= 6 ECTS) у період з 15 травня по 15 грудня 2023 р.

Вітаємо студентку гр. 091-23-1 Аліну Богун з успішним завершенням серії вебінарів від Технічного університету Дрездена

Вітаємо студентку гр. 091-23-1 Аліну Богун з успішним завершенням серії вебінарів від Технічного університету Дрездена, яка була реалізована за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) в рамках проекту«Establishment of German-Ukrainian University Network for Securing Successful Education in Ukrainian Universities in Time of War and Crisis» програми фінансування «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, 2023».

Вітаємо наших стипендіатів DAAD за проектом “Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, 2024»

Вітаємо наших студентів, які отримали перемогу у конкурсі на стипендію DAAD за проектом “Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, 2024»: Мулін Владислав - 183 Технології захисту навколишнього середовища; Маліченко Валерій - 183 Технології захисту навколишнього середовища; Маслак Анатолій - 183 Технології захисту навколишнього середовища; Возіян Євген – 101 Екологія.

Онлайн-курс професійного розвитку "ЦИФРОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ"

Вітаємо аспірантку кафедри Олену Березняк з успішним завершенням Онлайн-курсу професійного розвитку "ЦИФРОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ", який був організований згідно з міжнародними рамками мобільності персоналу та (аспірантів ) студентів як частину неформальної освіти та спрямований на вдосконалення професійних/м’яких навичок у сфері цифрових досліджень.

Тренінг "Культура ментального здоров’я. Які вигоди для керівників"

Аспірантка кафедри екології та ТЗНС Лідія Чеберячко пройшла тренінг "Культура ментального здоров’я. Які вигоди для керівників", що був організований редакцією журналу «Охорона праці», Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH).

Аспірантка НТУ «Дніпровська Політехніка прийняла участь у Грудневій школі молодого вченого: Психологічна стійкість та домедична допомога

З 11 по 17 грудня 2023 року відбулася «ГРУДНЕВА ШКОЛА МОЛОДОГО ВЧЕНОГО: ПСИХОЛОГІЧНА СТІЙКІСТЬ ТА ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА». У цьому Науково-освітньому проекті прийняла участь аспірантка кафедри Екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська Політехніка» Валерія Фірсова.

Науковий Онлайн-колоквіум «Ukraine digital: синергії взаємодії на шляху до відновлення»

За підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) в рамках проекту «Establishment of German-Ukrainian University Network for Securing Successful Education in Ukrainian Universities in Time of War and Crisis» програми фінансування «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis, 2022–2024» 22.02.2024 відбувся Онлайн-колоквіум «Ukraine digital: синергії взаємодії на шляху до відновлення».

Підвищення кваліфікації на базі нашої кафедри

У січні-лютому 2024 року наші шановні колежанки з Кам'янського енергетичного фахового коледжу - викладачі екологічних дисциплін Бабієва Тетяна , Судак Оксана та Черниш Оксана пройшли підвищення кваліфікації (стажування) на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища.

Ще одна порція магістрів!

Сьогодні на нашій кафедрі захистили свої кваліфікаційні роботи ще дев'ять магістрів!

Ох, як приємно починати рік такими новинами :-)

Олена Матухно, доцентка Кафедра екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ "ДП", виборола премію імені Георга Форстера для досвідчених дослідників у Фонді Alexander von Humboldt!

Вітаємо наших нових магістрів кафедри екології з успішним захистом!

Бажаємо яскравих звершень та невичерпного ентузіазму у всіх екологічних починаннях :-)

Вітаємо наших свіжозахищених магістрів кафедри екології!

Ваші знання та старання — це вклад у зелене майбутнє нашої планети.

Вітаємо наших нових магістрів кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища з успішним захистом!

Бажаємо вам невичерпної енергії, нових досягнень та безмежного еко-інноваційного духу!

Розширюємо простір співпраці та надаємо перспективи нашим здобувачам!

Підписано договір про співробітництво з Центром сімейного здоров'я та реабілітації «Геліос» ТОВ «Скай-Віннер»

Онлайн лекція для студентів-біологів, присвячена темі "Поділ клітин і рак"

1 грудня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища відбулася неймовірно захоплююча онлайн лекція для студентів-біологів, присвячена темі "Поділ клітин і рак", яку провела PhD студентка Окінавського інституту науки і технологій Анна Павловська

Конференція "Молодь: наука та інновації"

Конференція "Молодь: наука та інновації" на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища пройшла з великим успіхом! Студенти, аспіранти та молоді вчені обмінювались своїми дослідженнями та ідеями на секції "Сучасні питання екології та захисту довкілля"

Інноваційні екотехнології для відновлення техногенних та порушених воєнними діями земель

Проф. Ковров О.С. продовжує виконувати дослідження в галузі інноваційних екотехнологій орієнтованих на відновлення техногенних та порушених воєнними діями земель. в Інституті Біонаук ТУ «Фрайберзька гірнича академія» (м. Фрайберг, ФРН) спільно з німецькими колегами досліджують особливості екотехнології вермікультивування, яка є основою для сучасного стійкого агровиробництва.

Зустріч з Анною Павловською, аспіранткою Окінавського інституті науки і технологій

9 листопада, провели цікаву зустріч з нашою колегою, Анною Павловською, яка є PhD студенткою 1 року навчання в Окінавському інституті науки і технологій / Okinawa Institute of Science and Technology (Окінава, Японія). Анна займається дуже важливою справою і у своїх дослідженнях працює саме за напрямком пошуку нових можливих шляхів лікування та діагностики нейробластоми - найпоширенішого виду солідних пухлин головного мозку у дітей.

Корисний досвід та навички

Разом з Департаментом екології ДМР (inst. @ecologiya_dnepr) в рамках чергування по місту взяли проби води зі стоків до річки Самара, та в польових умовах провели дослідження за допомогою сучасного спектрофотометру та деякого іншого лабораторного обладнання, таке як кондуктометр, pH метр тощо. Після цього прибули ще в нашу лабораторію на базі кафедри ЕТЗНС для продовження досліджень й на інші показники.

Екскурсія в лабораторію – перший крок до оволодіння азами професії!

2 листопада 2023 р. наші студенти біологи 1-4 курсів разом з першим проректором Артемом Павличенко, завідувачкою кафедри ЕТЗНС Оленою Борисовською та доц. кафедри Юлією Воронковою мали можливість відвідати медичну лабораторію IQ Lab

Наукове стажування на базі Інституту біологічних наук ТУ «Фрайберзька гірнича академія»

Планове наукове стажування на базі Інституту біологічних наук ТУ «Фрайберзька гірнича академія» (ТУ «ФГА», м. Фрайберг, ФРН ) проходить проф. кафедри Ковров Олександр Станіславович, який отримав запрошення від професора Інституту Біонаук Германа Хайльмайєра з метою розробки планів подальшого міжнародного співробітництва в галузі відновлення деградованих та забруднених земель та стійкого розвитку територій, обговорення перспектив для подальшої співпраці у сфері наукових досліджень та освіти.

Тестування сучасного вимірювального приладу фотометру Exact Micro 20W (виробництво США)

30 жовтня 2023 р. на кафедрі екології та ТЗНС відбулась зустріч зі співробітниками Департаменту екологічної політики Дніпровської міської Ради та представником Державної служби України з надзвичайних ситуацій з приводу тестування нового приладу - фотометру Exact Micro 20 W, що дозволяє вимірювати вміст у воді біля 40 хімічних компонентів!

Навчання – практика – співпраця

25 жовтня підписали Договір про співпрацю між НТУ «Дніпровська політехніка» та незалежною медичною лабораторією IQLab за участю першого проректора університету Артема Павличенка, директора лабораторії В’ячеслава Мазура, завідувачки лабораторії, лікаря-лаборанта Юлії Коваль та заступниці директора з розвитку IQLab - нашої випускниці Яни Пономаренко.

Від щирого серця вітаємо доц. Юлію Сергіївну Воронкову із заслуженою нагородою та визнанням за видатну роботу та внесок у розвиток нашого університету!

Подяка університету за високі досягнення у науково-педагогічній, науково-дослідній, організаційній, методичній та профорієнтаційній роботі, а також зразкове виконання обов’язків гаранта ОПП «Біологія» першого (бакалаврського) рівня освіти - це велика почесна відзнака, і ми Вами пишаємося!

ProfBioFest від ГО UkrTeenScience

Громадська організація UkrTeenScience організувала ProfBioFest, який проходив у м. Київ 22 жовтня 2023 р. На свято були запрошені представники українських компаній у сфері біології, медицини, фармації, біотехнологій.

Наші студенти біологи розвиваються всебічно: важливою і невід'ємною складовою є наукова робота

Катерина Мурашова, студентка 3 курсу гр. 091-21-1, незважаючи на вихідні, волонтерство, активне залучення до роботи Студентської ради Навчально-наукового інституту природокористування, проводить експериментальну роботу з відібраними зразками та їх аналізу в рамках підготовки до Всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу наукових робіт «Збереження родючості ґрунтів».

Що потрібно, щоб стати науковцем?

Своїм досвідом та професіоналізмом зі студентами спеціальності 091 Біологія та біохімія в рамках дисципліни «Вступ до спеціальності» поділився Євгеній Мурдасов, PhD-студент в Université catholique de Louvain, researcher (first-stage) за напрямком Biomedecine and Pharmaceutics у відділі Ендокринології, діабету та харчування, Брюсель, Бельгія.

Вітаємо студента гр. 183м-23н-1 Іслама Аскерова з успішною доповіддю «Основні техніко-технологічні та екологічні аспекти спорудження експлуатаційних свердловин»

Вітаємо студента гр. 183м-23н-1 Іслама Аскерова з успішною доповіддю «Основні техніко-технологічні та екологічні аспекти спорудження експлуатаційних свердловин» (наукові керівники: проф. Павличенко А.В., доц. Ігнатов А.О.) на IV Всеукраїнському з'їзді "Спілка буровиків України", що проходив у м. Києві! Доповідь була присвячена питанням технології спорудження свердловин та їх екологічної складової.

Особлива подія на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища – зустріч із випускниками та професіоналами-практиками!

До нас у гості на лекцію із дисципліни "Вступ до спеціальності" завітала наша прекрасна випускниця - Яна Володимирівна Пономаренко, заступник директора з розвитку IQlab та її колега, чарівна Юлія Петрівна Коваль - завідувачка лабораторії, лікар-лаборант

Екоцид території України як наслідок воєнної агресії росії

12 жовтня відмінно пройшло засідання секції науково-практичної конференції "Міжнародний форум: безпечна, комфортна та спроможна територіальна громада" на кафедрі екології! Секція мала назву "Екоцид території України як наслідок воєнної агресії росії"

Досвід навчання, участь у міжнародних проектах та грантах, симпозіумах і конгресах

28.09.23 наші першокурсники-біологи в рамках дисципліни “Вступ до спеціальності” мали за честь зустрітися та поспілкуватися з зоологинею, екоосвітянкою, аспіранткою Чеського університету (Прага) Софією Пишнєвою

Неформальна освіта здобувачів

Студенти кафедри екології та ТЗНС активно беруть участь у неформальній освіті, сприяючи розширенню своїх знань та навичок поза стандартною університетською програмою. Участь у різноманітних відкритих лекціях, майстер-класах, екологічних заходах, онлайн-курсах дозволяє студентам не лише збагачувати свій академічний досвід, а й поглиблювати розуміння екологічних та біологічних проблем сучасності.

Практична підготовка біологів

19 09.23 група студентів біологів першого курсу 091-23-1 у повному складі прийшла на кафедру на практичні заняття з дисциплін Цитологія з основами гістології та Вступ до спеціальності.

Як чудово бачити наших випускників на кафедрі!

Сьогодні до нас завітала наша випускниця Валерія Мілютіна, щоб поспілкуватися з нашими першокурсниками та поділилися власним досвідом та знаннями

Зустріч з нашими першокурсниками

Вітаємо наш перший курс! Бажаємо вам усім натхнення, радості від навчання, нових друзів, нових вражень, нових горизонтів і можливостей. Ласкаво просимо у родину @dniprotech!

Навчальний рік:
2023-2024 |2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 |2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт