Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

🥸 Проф. Ковров О.С. продовжує виконувати дослідження в галузі інноваційних екотехнологій орієнтованих на відновлення техногенних та порушених воєнними діями земель.в Інституті Біонаук ТУ «Фрайберзька гірнича академія» (м. Фрайберг, ФРН) спільно з німецькими колегами досліджують особливості екотехнології вермікультивування, яка є основою для сучасного стійкого агровиробництва.

🪱 Біотехнологія вермікультивування спрямована на відновлення малопродуктивних ґрунтів, створення умов для прискореної рекультивації земель, створення піонерних рослинних угруповань на деградованих землях.

🪱 Біогумус – однорідна маса темно-коричневого кольору, що є продуктом вермікультивації (життєдіяльності) черв’яків роду Eisenia. Це натуральне, природнє, органічне, повністю екологічно чисте і найкраще з відомих добриво. Для виробництва біогумусу використовуються різноманітні види органічних відходів. У біогумусі акумульована велика кількість макро- і мікроелементів, що безпосередньо засвоюються рослинами, вітаміни, амінокислоти і корисна мікрофлора.

🪱 В практиці біологічної рекультивації техногенно деградованих земель застосування біогумусу дозволить отримати наступні переваги:
<p>1. Покращити процеси ґрунтоутворення, поповнити ґрунт корисними мікроелементами та поживними речовинами, підвищити його родючість;
<p>2. Зменшити загальні викиди CO2 за рахунок утилізації біомаси;
<p>3. Збільшити біорізноманіття різних видів рослин та мікроорганізмів.

Сподіваємось, що подальші прикладні дослідження в галузі екологічно чистих технологій дадуть можливість розширити рівень міжнародного співробітництва, як для кафедри ЕТЗНС, так і для університету в цілому 🫶🏻💚👍🏻🌿

 Фото. 1 . Дослідження стадій росту каліфорнійських черв’яків Eisenia fetida 🪱



Фото 2 та 3. Кокон черв'яка з яйцями (а) та молода особина Eisenia


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт