Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Форум «Жіноче лідерство для захисту довкілля і сталого розвитку»

100 запрошених жінок-лідерок у галузі захисту довкілля ділилися досвідом та власними історіями, які мотивують. 30 лідерок зелених змін було з Дніпропетровської області, три з яких представляли НТУ «Дніпровська політехніка»: Олена Борисовська, Олена Матухно, Тетяна Булана. Вітаємо колег з визнанням їх праці та нагородою «Grean heart leader»

Участь у Проєктах ОБСЄ в Україні: Літня Академія Міжнародного права

Наш аспірант Павло Ломазов у серпні відвідав Літню Академію Міжнародного права, що започаткована спільно з Верховним Судом за підтримки ОБСЄ для України.

Неформальна освіта наших здобувачів

В рамках дисципліни "Природоохоронне інспектування" доц. Матухно Олена Вікторівна зарахувала студенту Возіяну Євгену Олександровичу один із блоків цього курсу на основі сертифікату від освітньої платформи Прометеус!

Фахова екскурсія для бакалаврів з біології від фахівця навчально-наукового комплексу «Акваріум» ДНУ

В рамках «Навчальна практика з зоології» для студентів-біологів 2 курсу (091-21-1) 4 липня 2023 р. проведено екскурсію навчально-науковим комплексом «Акваріум» ДНУ, що знаходиться на Монастирському острові та був відкритий ще у 1986 році.

Участь науковців НТУ «Дніпровська політехніка» в конференції з екологічного відновлення земель у м. Лейпцігу (Німеччина)

В рамках стратегічного співробітництва між НТУ «Дніпровська політехніка» та Ланкастерським університетом (Велика Британія) відбулась конференція з екологічного відновлення земель, в якій прийняли участь науковці кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка» - проф. Олександр Ковров та доц. Ірина Клімкіна.

Сортування сміття - це питання сьогодення та нашого майбутнього!

Випускниця нашої кафедри Тетяна Сорока, що проживає у місті Ексетер, Англія розповіла нам, як сортується сміття в будинку, де вона мешкає.

Екскурсія на місце будівництва нової станції метро

28 червня студенти кафедри екології та ТЗНС в рамках своїх літніх практик разом із викладачами кафедри відвідали ділянку АТ «Дніпрометробуд» у центрі міста Дніпро: спустилися під землю на глибину близько 50 метрів, побачили на власні очі результати багатолітньої праці метробудівників.

Літо – час практики! Наші студенти найкращі та найдопитливіші!

«Навчальна практика з зоології» є обов’язковою складовою процесу підготовки студентів освітньо-професійної програми «Біологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 091 «Біологія».

Проходження навчальної практики з ботаніки

Здобувачі 1 курсу кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища групи 091-22-1, що навчаються за спеціальністю 091. Біологія в рамках проходження практичної підготовки – «Навчальна практика з ботаніки» 23 червня відвідали Ботанічний сад Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Фахова екскурсія студентів-екологів НТУ «Дніпровська політехніка» в ботанічний сад ДНУ

14 червня відбулась фахова екскурсія студентів-екологів НТУ «Дніпровська політехніка» в ботанічний сад Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Захід організовано в рамках проєкту Жана Моне «Стандарти Європейського союзу щодо екологічної реабілітації гірничопромислових земель» (р.н. EUSERML-101085715, Програма ЄС Еразмус+), який реалізується в НТУ «Дніпровська політехніка».

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю 101 «Екологія»

Вітаємо студента кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Голуба Михайла (гр. 183-20-1 ІП) та його наукового керівника, доц. Кулікову Дар'ю Володимирівну із перемогою у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 101 «Екологія»

Європейський досвід поводження з твердими побутовими відходами

Випускниця нашої кафедри Мілютіна Валерія, перебуваючи зараз у Німеччині по програмі DBU для екологів, побувала на місцевих сміттєспалювальних заводах і люб’язно поділилася з нами своїми враженнями.

08.05.23 на кафедру екології та технологій захисту навколишнього середовища завітав Кам'янський енергетичний фаховий коледж!

Профорієнтаційну зустріч із студентами провели доц. Миронова Інна Геннадіївна та ас. Федотов Вячеслав Вікторович. Вони розповіли студентами про наші спеціальності та провели для них віртуальну екскурсію нашими аудиторіями та лабораторіями.

Екскурсія на станцію сортування вторсировини!

27 квітня здобувачі вищої освіти кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища сьогодні відвідали станцію сортування вторсировини

78 студентська науково-технічна конференція «Тиждень студентської науки 2023»

25 квітня 2023 року на кафедрі екології відбулося засідання секції "Екологічні проблеми регіону" 78-ої студентської науково-технічної конференції «Тиждень студентської науки 2023»». Цьогоріч роботу секції на кафедрі екології та ТЗНС проведено у форматі он-лайн.

VIII Міжнародна науково-технічна конференція аспірантів та молодих вчених «НАУКОВА ВЕСНА»

2 березня 2023 року відбулася VIII Міжнародна науково-технічна конференція аспірантів та молодих вчених «НАУКОВА ВЕСНА». Цьогоріч роботу секції  "Cучасні питання екології та захисту довкілля" на кафедрі екології та ТЗНС проведено у форматі он-лайн!

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ!

Викладачі кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища не відстають від студентів і також постійно підвищують свій професійний рівень!

Наші неймовірні, незламні, талановиті магістри!

Працювали без світла та інтернету, під постійними повітряними тривогами, захищалися без світла та інтернету, але все вдалося! 20 та 22 грудня 2022 року успішно захистили свої кваліфікаційні роботи!

Програма з розвитку компетенцій у сфері цифрового навчання «DIGITAL LEARNING: ТЕХНОЛОГІЇ ЦИФРОВОГО НАВЧАННЯ»

Студенти кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища у жовтні-грудні 2022 року прийняли участь у проєкті DAAD «Establishment of German-Ukrainian University Network for Securing Successful Education in Ukrainian Universities in Time of War and Crisis» («Німецько-українська мережа університетів для забезпечення успішної вищої освіти в Україні під час війни та кризи»)

Двомісячні стажування студентів-біологів НТУ ДП у Фрайберзькій гірничий академії тривають!

Бакалаври Марія Горбун і Владислава Панкратова (гр. 091-20-1 ІП) з 14 листопада 2022 р. по 14 січня 2023 р. під керівництвом доцента кафедри екології та ТЗНС к.б.н. Клімкіної І.І. проходять наукове стажування на базі лабораторій Мікробіології навколишнього середовища та Біології/Екології Інституту біологічних наук Фрайберзької гірничої академії, Німеччина.

X Міжнародна науково-технічна конференція «МОЛОДЬ: НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ»

25 листопада 2022 р. на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ "Дніпровська політехніка" попри усі блекаути та відключення зв’язку відбулося засідання секції "Сучасні питання екології та захисту довкілля» Х Міжнародної науково-технічної конференції «МОЛОДЬ: НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ».

Партнерство з Фрайберзькою гірничою академією продовжується!

Навіть в умовах воєнного стану Кафедра екології та технологій захисту навколишнього середовища продовжує успішне міжнародне співробітництво з нашим надійним партнером – Технічним університетом «Фрайберзька гірнича академія».

Навчальний рік:
2023-2024 |2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 |2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт