Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Бакалаври Марія Горбун і Владислава Панкратова (гр. 091-20-1 ІП) з 14 листопада 2022 р. по 14 січня 2023 р. під керівництвом доцента кафедри екології та ТЗНС к.б.н. Клімкіної І.І. проходять наукове стажування на базі лабораторій Мікробіології навколишнього середовища та Біології/Екології Інституту біологічних наук Фрайберзької гірничої академії, Німеччина.

Основною метою досліджень є визначення генів арсеніт-оксидази аіоА та арсенат-редуктази arsC у мікроорганізмів зі зразків ґрунтів, забруднених миш’яком. Крім того, планується штучно створювати праймери до певних видів мікроорганізмів ґрунтів з числа фірмікутів, нітроген-фіксаторів та ацидофілів.

Основними методами даних досліджень є виділення ДНК зі зразків ґрунтів, відібраних на відвалі Давід шахти (Фрайберг) у порівнянні з умовно чистими територіями (SoilPowerKit MOBIO), перевірка виділеної ДНК на ная вність гену 16SrRNA методом ПЛР, ампліфікація генів арсеніт-оксидази аіоА та арсенат-редуктази arsC, виявлення продуктів ПЛР за допомогою електрофорезу в агарозному гелі.

Попередньо дівчата провели фізико-хімічний аналіз зразків ґрунтів: визначили рН, ЕС, провели спектрометричне визначення нітратів. Підготували зразки до визначення амонію, фосфатів та валового вмісту мікроелементів, у тому числі важких металів та миш’яку, за допомогою ICP-MS.

Крім того, наші студенти долучаються до лабораторних практикумів і разом з німецькими студентами вивчають методи визначення проліну в біомасі рослин як індикатору сольового стресу, штучно створеному в експерименті.







Тож, дослідження тривають!

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт