Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Фахова екскурсія студентів-екологів НТУ «Дніпровська політехніка» в ботанічний сад ДНУ 

14 червня відбулась фахова екскурсія студентів-екологів НТУ «Дніпровська політехніка» в ботанічний сад Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Захід організовано в рамках проєкту Жана Моне «Стандарти Європейського союзу щодо екологічної реабілітації гірничопромислових земель» (р.н. EUSERML-101085715, Програма ЄС Еразмус+), який реалізується в НТУ «Дніпровська  політехніка». 

Під час екскурсії Директор ботсаду Анатолій Кабар детально ознайомив   студентів спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» з історією та особливостями заповідної території.  

Вісім гектарів Ботанічного саду засаджено деревами 165 видів. 60 видів дерев ніколи до цього не росли в Дніпрі, наприклад: корейський персик, кедр, маньчжурський горіх, маньчжурська аралія, японська вишня, китайська гліцинія, японський дуб, пробкові дерева та багато інших. 

Ботанічний сад є науково-дослідним підрозділом Дніпропетровського державного університету. Тому багато десятиліть науковці досліджують біорізноманіття, фізіологію та особливості біохімічних процесів рослин. 

Найбільш цікавим для студентів стала ділянка з рослинами, які використовуються для біологічної рекультивації та відновлення порушених техногенними процесами та забруднених земель.  











Дякуємо ботанічному саду за гостинність! Це прекрасне місце, куди хочеться повертатися знову і знову у будь яку пору року ❤️🧡💛💚💙💜


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт