Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри

Академічна мобільність співробітників кафедри

Доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Ірина Клімкіна брала участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Future Materials – Safe Resources Supply – Circular Economy»

Академічна мобільність студентів-екологів

Наш студент Кирило Зворигін, який навчається в магістратурі за спеціальністю 101 «Екологія» з 5 лютого по 30 травня 2018 р. пройшов навчання в Монтан-Університеті (Леобен, Австрія) в рамках академічної мобільності Erasmus+ (КА107).

ВІТАЄМО!

Наша студентка-еколог Цунік Ксенія, яка навчається в магістратурі за спеціальністю 101 «Екологія» стала переможцем конкурсу з розробки ЕкоЛоготипу Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА!

Вітаємо спортсменів з першими міжнародними змаганнями!

Наш студент-еколог Александр Чирков прийняв участь у міжнародних змаганнях з парабадмінтону Dubai Para-Badminton International 2018!

21 травня на кафедру екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ Дніпровська політехніка завітали учні Спеціалізованної школи №67 еколого-економічного профілю.

Під час заходу учні ознайомилися з лабораторіями кафедри та особливостями навчання за спеціальностями екологія, біологія та технології захисту навколишнього середовища.

18 травня студенти НТУ "Дніпровська політехніка", які навчаються за спеціальностями "Екологія" та "Технології захисту навколишнього середовища" відвідали семінар, що проводився на базі Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА.

Дякуємо Руслану Стрільцю за змістовну та наповнену практичним досвідом лекцію про особливості реалізації основних положень Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку.

Зустріч із професором Загребського університету (Хорватія), доктором технічних наук Сибіли Бороєвич-Шоштарич

15 травня 2018 року у рамках візиту заступника декана факультету гірництва, геології та нафтової справи Загребського університету (Хорватія) доктора технічних наук, професора Сибіли Бороєвич-Шоштарич до НТУ «Дніпровська політехніка» відбулася робоча зустріч з науковцями кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища.

Вітаємо студентів-екологів та їх керівників з успішним захистом наукових робіт на підсумковій конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю "Технології захисту навколишнього середовища", яка проходила на базі Одеської національної академії харчових технологій з 11 по 13 квітня 2018 року.

Студент Красовський Сергій отримав Диплом переможця ІІІ ступеню. Студентка Суха Катерина отримала Диплом оргкомітету, і Калініна Катерина отримала сертифікат учасника.

24 квітня 2018 року НТУ "ДНІПРОВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА" долучилася до Всеукраїнської акції "Посади дерево миру"!

Під час заходу співробітнкиами та студентами кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища було висаджено десять дерев, які були подаровані університету ДП НВО "Павлоградський хімічний завод".

Завідувач кафедри Артем Павличенко брав участь у презентації «Екологічні проекти молоді м. Дніпра», що проводилася департаментом екологічної політики 3 травня в приміщенні Дніпровської міської ради у «Білій залі».

Приємно відмітити, що з пяти проектів, які були представлені на заході - два проекти Мозенбаха Антона та Муліна Владислава, учнів Хіміко-екологічного ліцею були підготовлені під керівництвом співробітників кафедри - Артема Павличенка та Юрія Бучавого!

25 квітня 2018 року на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища відбувся успішний захист дипломних робіт магістрів за спеціальністю 101 «Екологія»!

В результаті захисту студенти довели свою здатність виявляти та вирішувати нагальні екологічні проблеми промислових підприємств нашого регіону.

23 квітня на виконання поточного етапу DAAD проекту «Біотехнології в гірництві – інтеграція нових технологій в освітню практику», який реалізовується на кафедрі екології та ТЗНС спільно з ТУ «Фрайберзька гірнича академія» відбулося практичне заняття з дисципліни «Грунтознавство».

В рамках заходу за участю професора Інституту біологічних наук Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія» (ТУ «ФГА», м. Фрайберг, ФРН) Германа Хайльмайєра було проведено ознайомлення студентів-екологів 1-3 курсів з особливостями відбору зразків ґрунтів.

Студентка-еколог Тетяна Сорока брала участь у XІIІ Міжнародному форумі студентів та молодих вчених «Розширюючи обрії», який відбулася 19-20 квітня 2018 року на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

За високий рівень підготовки та активну участь у Форумі Тетяну відзначено Грамотою Оргкомітету.

Студент-еколог Сергій Красовський брав участь у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Екологічна безпека»

За високий рівень теоретичної підготовки та активну участь у олімпіаді Сергія відзначено Грамотою Оргкомітету.

13 квітня 2018 року кафедру «Екології та технологій захисту навколишнього середовища» за ініціативи декана фінансово-економічного факультету Грибіненко О.М. та учителя біології Клюс Н.А. відвідали учні Дніпропетровського обласного медичного ліцею «Дніпро».

Під час візиту ліцеїсти послухали доповіді на секції №10 «Екологічні проблеми регіону» в рамках Дев’ятої Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Наукова весна», які стосувалися впливу екологічних факторів та забруднювачів на стан здоров’я населення.

Студенти-екологи та викладачі НТУ «Дніпровська політехніка» (Національний гірничий університет) брали участь у семінарі «Екологічна просвіта студентів»

Семінар проходив на базі Департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації 6 квітня 2018 року. Під час заходу перед студентами виступила МАЛЬЦЕВА Олена Володимирівна – заступник директора департаменту, начальник Управління дозвільної діяльності та економіки природокористування, яка охарактеризувала функції та особливості роботи департаменту.

Перспективи розвитку системи екологічного моніторингу м. Дніпро

Представники кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко та Юрій Бучавий взяли участь у роботі Круглого столу з питань розвитку системи екологічного моніторингу, що проводився на базі Дніпропетровської обласної ради

НТУ "Дніпровська політехніка" запрошує здобути якісну екологічну та природоохоронну освіту!

МОН України затвердило максимальний обсяг державного замовлення бакалавра на базі ПЗСО у 2018 році на екологічну та природоохоронну спеціальності у ВНЗ Дніпропетровської області

Артем Павличенко взяв участь у роботі журі другої Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів «ЕКОХІМ – 2018»

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Артем Павличенко взяв участь у роботі журі другої Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів «ЕКОХІМ – 2018», що проходила 28 березня 2018 р. на базі Дніпровського політехнічного коледжу.

Студентка магістр-еколог - Тетяна ділиться освїми враженнями про шестимісячне навчання за міжнародною програмою Erasmus+ у німецькому університеті Кобленц-Ландау!

Я студентка 5 курсу гірничого факультету, кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища. Завдяки співпраці Міжнародного офісу з університетом Кобленц-Ландау та Ірині Шалагіній я отримала змогу брати участь у конкурсі під керівництвом Катерини Жабчик від міжнародної програми Erasmus+ та перемогла у ньому.

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко взяв участь у роботі журі ювілейної 10 науково-практичної конфереції з екології

Було преставлено 28 доповідей: з них 6 доповідей учнів шкіл міста. Це 28 школа, 15 ліцей, 11 ліцей, 19 школа, 37 школа.

Відбувся захист магістерських робіт англійською мовою на засадах подвійного керівництва

В рамках заходу було організовано Скайп-конференцію за участі професора Інституту біологічних наук Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія» (ТУ «ФГА», м. Фрайберг, ФРН) Германа Хайльмайєра.

24-26 січня 2018 року на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища 14 магістрів та 3 спеціалісти за спеціальністю 101 «Екологія» успішно захистили свої дипломні роботи!

Студентами були виконані дипломні роботи, спрямовані на підвищення рівня екологічної безпеки підприємств гірничодобувної, металургійної, а також паливно-енергетичної галузі, шляхом удосконалення системи очистки стічних вод, газопилових викидів та утилізації промислових відходів.

Результати відряджнення доц. Клімкіної І.І. до університету Кобленц-Ландау

Доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Ірина Клімкіна в рамках відрядження в Університет Кобленц-Ландау (Німеччина) обговорила робочі питання щодо програм подвійних дипломів між ДВНЗ «Національний гірничий університет» та Університетом Кобленц-Ландау за напрямом «Екологічні науки».

Підсумки року! Вітаємо! На засідані Вченої ради Державного ВНЗ "НГУ" завідувачу кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артему Павличенко вручено диплом доктора технічних наук

На засідані Вченої ради Державного ВНЗ "НГУ" завідувачу кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артему Павличенко вручено диплом доктора технічних наук за спеціальністю 21.06.01 - екологічна безпека!

Вітаємо асистента кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Бучавоого Ю.В. із отриманням дуплому кандидата біологічних наук!

На засідані Вченої ради Державного ВНЗ "НГУ" асистенту кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Юрію Бучавому вручено диплом кандидата біологічних наук за спеціальністю 14.03.11 – медична та біологічна інформатика і кібернетика!

21 грудня 2017 р. завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко прочитав лекцію на тему:" ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ПЕРЕШКОДИ ТА СТИМУЛИ ВПРОВАДЖЕННЯ".

21 грудня 2017 р. завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко прочитав лекцію на тему:" ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ПЕРЕШКОДИ ТА СТИМУЛИ ВПРОВАДЖЕННЯ". Захід був організований Громадською організацією "Відкрите знання" за підтримки Любові Чернової на базі Дніпровської Центральної міської бібліотеки.

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко пройшов курс підвищення кваліфікації за темою: "ЗДІЙСНЕННЯ ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ (ОВД) В УКРАЇНІ: ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ"

Артем Павличенко пройшов курс підвищення кваліфікації за темою: "ЗДІЙСНЕННЯ ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ (ОВД) В УКРАЇНІ: ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ", що проводився 06.12-07.12.2017 на базі Державного інституту управління та екоміки водних ресурсів.

Партнерство без кордонів

У листопаді 2017 року до Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія» (м. Фрайберг, ФРН) з робочим візитом завітав професор кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища, начальника відділу міжнародних зв’язків ННЦМС Державного ВНЗ «НГУ» Ковров О.С.

Участь у заході Tech Today Hub «Інноваційні рішення для важкої індустрії»

Артем Павличенко у складі делегації Національного гірничого університету взяв участь у заході Tech Today Hub «Інноваційні рішення для важкої індустрії», який проходив 24 листопада на базі «ІНТЕРПАЙП НТЗ».

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Артем Павличенко взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції: «Енергоефективність та енергозбереження 2017»

Захід проводився в рамках Національного контактного пункту «Безпечна, чиста та ефективна енергетика» програми «Горизонт 2020» за підтримки МОН України, Фундації для АГХ (Польща) та за фінансової підтримки геологічного концерну «Geobit» та компанії «MCRPoland» (Польща).

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко взяв участь у роботі ХІ обласної науково-методичної конференції викладачів екології та хімії в ВНЗ І та ІІ рівнів акредитації «ЕХО-2017»

Артем Павличенко взяв участь у роботі ХІ обласної науково-методичної конференції викладачів екології та хімії в ВНЗ І та ІІ рівнів акредитації «ЕХО-2017», яка проходила на базі Дніпровського політехнічного коледжу 23 листопада 2017 р.

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко взяв участь Міжнародному екологічному форумі "Kryvyi Rih GREEN Strategy"

Учасникам форуму, стали Народні депутати України, представники державної екологічної інспекції, міські голови, науковці, громадські активісти з двох десятків міст України - Дніпро, Запоріжжя, Кам'янське, Львів, Чернівці, Київ, Покровськ, Харків та ін. Понад 130 учасників брали участь у панельних дискусіях, секційних засіданнях, а також діловому сніданку-дискусії у форматі Світового кафе.

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Артем Павличенко взяв участь у семінарі «Впровадження «зеленої економіки» в Дніпропетровській області»

Завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Артем Павличенко взяв участь у семінарі «Впровадження «зеленої економіки» в Дніпропетровській області», який був організовано громадською організацією «Зелений світ – Друзі Землі» в рамках реалізації «Програми сприяння зеленій модернізації української економіки»

10 листопада доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НГУ – Ірина Клімкіна взяла участь у конференції «Модуль – навчальна програма – диплом: що відбувається у спільних програмах?»

Ірина Клімкіна взяла участь у конференції «Модуль – навчальна програма – диплом: що відбувається у спільних програмах?», яка реалізована в рамках проекту «Підтримка інтернаціоналізації українських вузів» за фінансової підтримки Федерального Міністерства освіти та досліджень Німеччини.

Голова громадського об’єднання «Екологічний простір України» прочитала лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища»

09 листопада на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Лілія Богачева – Голова громадської ради при Дніпровській міській раді, Голова громадського об’єднання «Екологічний простір України» прочитала лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» в межах дисципліни «Введення в природоохоронну діяльність».

Учень 10-Б класу КНЗ Хіміко-екологічний ліцей Дніпровської міської ради Мозенбах Антон здобув І місце в секції «Ботаніка» Всеукраїнського біологічного форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи – 2017»

Учень 10-Б класу КНЗ Хіміко-екологічний ліцей Дніпровської міської ради Мозенбах Антон здобув І місце в секції «Ботаніка» Всеукраїнського біологічного форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи – 2017», що проходив 1 - 3 листопада 2017 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Старший викладач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НГУ, ветеран АТО Дмитро Кошка отримав благословенну грамоту від Філарета

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет вручив нагороду старшому викладачу кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Дмитру Кошка за відвагу і допомогу українській армії в честь Дня волонтера.

Участь у Конференції волонтерської мережі FSU

Студентка магістр Анна Гайдук, яка навчається за спеціальністю 101 «Екологія» взяла участь у Конференції волонтерської мережі FSU, що проходила 27-29 жовтня 2017 р. у Кишиневі.

Участь у проекті українсько-польських молодіжних обмінів

17 жовтня старший викладач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Дмитро Кошка прийняв участь у проекті українсько-польських молодіжних обмінів, що проводиться на кафедрі обліку і аудиту НГУ під патронатом Міністерства молоді та спорту України.

Презентація магістерської програми подвійного диплому «ІНЖЕНЕРНА ЕКОЛОГІЯ»

17 жовтня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища відбулась інформаційна зустріч декана факультету природничих наук Університету Вітаутаса Великого

Воїн-викладач нашої кафедри організував екскурсію до Дня Захисника України

Старший викладач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Дмитро Кошка для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» організував і провів екскурсію в музейній експозиції «Шляхами Донбасу»

Зустріч першокурсників з головним екологом ДП НВО «Павлоградський хімічний завод»

12 жовтня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Тетяна Холоденко – головний еколог ДП НВО «Павлоградський хімічний завод» прочитала лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» в межах дисципліни «Введення в природоохоронну діяльність».

Яскрава екскурсія для наших закордонних партнерів

11 жовтня співробітники кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Олександр Ковров, Ірина Клімкіна та Вячеслав Федотов організували для нашого гостя - Германа Хальмайера, професора Інституту наук про життя, ТУ «Фрайберзька гірнича академія» екскурсію з мальовничими краєвидами.

Дніпро і Фрайберг: нові горизонти академічного співробітництва

10 жовтня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Герман Хальмайер – професор Інституту наук про життя, ТУ «Фрайберзька гірнича академія» прочитав лекцію для студентів спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища».

«Перспективи участі українських закладів у програмі ЄС Горизонт-2020 та інших ініціативах ЄС»

6 жовтня 2017 року доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Олена Борисовська прийняла участь у роботі інформаційного дня «Перспективи участі українських закладів у програмі ЄС Горизонт-2020 та інших ініціативах ЄС»

Свято друзів книги

4 жовтня завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Артем Павличенко прийняв участь в унікальному культурно-освітньому заході «Свято друзів книги», що у відбувся у Національному гірничому університеті.

Участь у роботі ХХІІ Міжнародного гідрометалургічного сімпозіуму

Доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Ірина Клімкіна взяла участь у роботі ХХІІ Міжнародного гідрометалургічного сімпозіуму

Стажування нашої студентки в університеті Кобленц-Ландау

Наша студентка-магістр – Катерина Суха, яка навчається за новою спеціальністю – 183 «Технології захисту навколишнього середовища» з 10 по 24 вересня 2017 р. успішно пройшла 14-денний інтенсивний курс з просторової екотоксикології та оцінки екотоксикологічного ризику в Міжнародні літній академії.

Участь у сьомому практичному семінарі з навчань е-послугам у сфері екології

Доцент кафедри екологій та технологій захисту навколишнього середовища - Олена Борисовська взяла участь у сьомому практичному семінарі з навчань е-послугам у сфері екології.

Вітаємо з початком нового навчального року

Першого вересня колектив кафедри екології вітав студентів-першокурсників, які поступили на спеціальності 101 "Екологія" та 183 "Технології захисту навколишнього середовища".

«Екологічні проблеми Дніпропетровської області та шляхи їхнього розв’язання»

30 серпня завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко прийняв участь у роботі круглого столу «Екологічні проблеми Дніпропетровської області та шляхи їхнього розв’язання»

Навчальний рік:
2023-2024 |2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 |2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт