Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
Новини кафедри

Вітаємо старшого викладача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Дмитра Кошку

Вітаємо старшого викладача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Дмитра Кошку з нагородженням Нагрудним знаком Дніпропетровської обласної ради «За заслуги перед громадою».

Вітаємо професора кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Олександра Коврова

Вітаємо професора кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Олександра Коврова з нагородженням Почесною Грамотою Дніпропетровської обласної ради за вагомий особистий внесок у підготовку спеціалістів для паливно-енергетичного комплексу

Вітаємо студента-першокурсника за спеціальністю 183 "Технології захисту навколишнього середовища" - Микиту Смаглова

Вітаємо студента-першокурсника за спеціальністю 183 "Технології захисту навколишнього середовища" - Микиту Смаглова, якого обрано КОРОЛЕМ балу на честь 120-річчя НТУ "Дніпровська політехніка"!

Вітаємо професора Коврова Олександра Станіславовича з успішним захистом докторської дисертації!

Відповідно до наказу МОН України № 872 від 20.06.2019 Коврову Олександру Станіславовичу присуджено науковий ступінь доктора технічних наук за спеціальностями 05.15.09 – «Геотехнічна і гірнича механіка» та 21.06.01 – «Екологічна безпека».

Геолого-екологічна експедиція на Приазов'я

З 25 травня по 1 червня 2019 р. група студентіа геологів, екологів і механіків першого курсу приймала участь в роботі геолого- екологічної експедиції на Приазовському полігоні геологічної практики Дніпровської політехіики.

Вітаємо магістра-еколога Ельдара Агамалієва та його наукового керівника проф. Колесника В.Є. з успішним захистом наукової роботи

Вітаємо магістра-еколога Ельдара Агамалієва та його наукового керівника проф. Колесника В.Є. з успішним захистом наукової роботи на тему «Локалізація пилових викидів на мобільних дробильно-сортувальних комплексах кар’єрів гідро зрошувачами підвищеної ефективності» на підсумковій конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю "Технології захисту навколишнього середовища".

Семінар для студентів за освітньо-науковою програмою "Ресурсозбереження в гірничо-металургійному комплексі"

15 квітня 2019 року менеджером відділу екології Дирекції з генерації електроенергії А. Брущенко був проведений семінар для студентів за освітньо-науковою програмою «Ресурсозбереження в гірничо-металургійному комплексі»

Завідувач кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко брав учать у роботі журі ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з «Екології» серед студентів закладів освіти

Під час роботи конференції було заслухано 25 доповідей учнів шкіл та ліцеїв міста Кам҆янське, та студенів закладів освіти, що готують молодших спеціалістів з різних міст України.

Вітаємо наукових керівників Золотарьова Георгія Ігоровича, учня 11 класу КЗ Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 - завідувача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» – Павличенка Артема Володимировича та вчителя біології та екології КЗ Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Некрашевич Надію Миколаївну.

За результатами захисту наукової роботи «ВПЛИВ ШАХТНИХ ВІДВАЛІВ НА ЕКОЛОГІЮ ДОНБАСЬКОГО РЕГІОНУ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ» Золотарьова Георгія нагородили дипломом ІIІ ступеня за перемогу у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2018/2019 навчального року в секції «Екологія», що проходив 25 лютого 2019 р.

Вітаємо наукових керівників Зінов'євої Ангеліни Олександрівни, учениці 11 класу Комунального закладу «Слобожанський навчально-виховний комплекс № 1 «Загальноосвітня багатопрофільна школа ІІ-ІІІ ступенів – Центр позашкільної освіти Слобожанської селищної ради» - професора кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Валерія Євгенійовича Колесника!

За результатами захисту наукової роботи «ОБҐРУНТУВАННЯ ЗАХОДІВ ЗІ ЗНИЖЕННЯ РІВНІВ ЗАБРУДНЕННЯ ТЕРИТОРІЙ ПРИЛЕГЛИХ ДО ГРАНІТНИХ КАР’ЄРІВ» Зінов'єву Ангеліну нагородили дипломом IІ ступеня за перемогу у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2018/2019 навчального року в секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування», що проходив 25 лютого 2019 р.

Співробітники кафедри працювали членами журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2018/2019 навчального року в секції "Охорона довкілля та раціональне природокористування".

Співробітники кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища - Артем Павличенко та Юрій Бучавий працювали членами журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2018/2019 навчального року в секції "Охорона довкілля та раціональне природокористування", що проходив 25 лютого 2019 р.

Виступ завідувача кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища - Артема Павличенка в медіа-центріі телеканалу «Відкритий». Основною темою обговорення під час заходу був аналіз наслідків впливу транспорту на екологічний стан м. Дніпра.

ВІТАЄМО завідувача кафедри - Павличенка Артема Володимировича з присудженням вченого звання професора кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища!

ВІТАЄМО завідувача кафедри - Павличенка Артема Володимировича з присудженням вченого звання професора кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища! (Наказ МОН України від 18.12.2018 №1412 «Про затвердження рішень атестаційної колегії Міністерства щодо присвоєння вчених звань від 18 грудня 2018 року»

Інтерв’ю завідувача кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища - Артема Павличенка для газети Вісті Придніпров’я стосовно екологічної небезпеки відходів з поліетилену.

28 січня поточного року у Верховній Раді був зареєстрований законо­проект «Про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обороті». Своїми думками про те, чим небезпечний поліетилен і чи може прийняття законопроекту покращити екологічну ситуацію в Україні, з «Вістями Придніпров’я» поділився завідувач кафедри екології та технології захисту навколишнього середовища «Дніпровської політехніки», експерт Артем Павличенко.

Вітаємо з нагородами!«Біотехнології в гірництві – інтеграція нових технологій в освітню практику» – визнано як «найкращу практику MINTinternational»

Науково-освітній проект DAAD - спільний проект ТУ «Фрайберзька гірнича академія» та НТУ «Дніпровська політехніка» – «Біотехнології в гірництві – інтеграція нових технологій в освітню практику» – визнано як «найкращу практику MINTinternational»

Вітаємо з нагородами!

За значний особистий внесок в справу навчання та виховання студентів, вагомі результати, що були отримані впродовж навчального року, високу відповідальність та постійне підвищення професійного рівня, підготовку навчально-матеріальної бази до нового 2018–2019 навчального року завідувача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Артема Павличенка та доцента кафедри Ірину Клімкіну нагороджено «Срібною медаллю» НГУ!

Введення в спеціальність - від головного еколога ДП НВО «Павлоградський хімічний завод»

3 жовтня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Тетяна Холоденко – головний еколог ДП НВО «Павлоградський хімічний завод» прочитала лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» та «Біологія» в межах дисципліни «Введення в спеціальність».

Екскурсія до Дня захисника України

Напередодні Дня захисника України старший викладач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Дмитро Кошка для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» та «Біологія» організував і провів екскурсію в музейній експозиції «Шляхами Донбасу», яка висвітлює громадянську героїку Дніпропетровщини у подіях АТО.

Лекція від заступника директора департаменту екологічної політики

26 вересня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Ольга Геннадіївна Білашенко – заступник директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради, к. геол. наук провела лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» та «Біологія» в межах дисципліни «Введення в спеціальність».

Лекція від фахівця-еколога

19 вересня на кафедрі екології та технологій захисту навколишнього середовища Олексій Володимирович Ангурець – депутат Дніпропетровської обласної ради, заступник директора з питань екології КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР», директор ДОЕА «Зелений Світ / Друзі Землі України» прочитав лекцію для студентів першого курсу спеціальностей «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» та «Біологія» в межах дисципліни «Введення в спеціальність».

Навчальний рік:
2023-2024 |2022-2023 | 2021-2022 | 2020-2021 |2019-2020 | 2018-2019 | 2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт