Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Олена Матухно, доцентка Кафедра екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ "ДП", виборола премію імені Георга Форстера для досвідчених дослідників у Фонді Alexander von Humboldt! 🥳

З лютого цього року у співпраці з німецькими науковими інститутами вона почне працювати над завданнями свого проєкту. Перше – розробка рекомендацій з вибору стратегії декарбонізації чорної металургії в Україні під час повоєнної відбудови. Це допоможе знизити викиди парникових газів. Друге стосуватиметься обліку викидів у системі торгівлі викидами (СТВ), який має забезпечуватися в Україні відповідно до міжнародних та європейських стандартів.

🔬 Німецьке агентство з навколишнього середовища (Umweltbundesamt, UBA) супроводжуватиме роботу пані Олени. Досліди проводитимуться на базі Німецького управління з торгівлі викидами (DEHSt) при Німецькому агентстві з навколишнього середовища (UBA), яке є компетентним національним органом з реалізації Європейської схеми торгівлі викидами (EU ETS) та Національної схеми торгівлі викидами (nEHS).

🔬 З 1973 року Фонд Alexander von Humboldt спонсорує висококваліфікованих постдокторантів з інших країн, присуджуючи дослідницькі стипендії. Зокрема, з 1998 року Фонд Гумбольдта підтримує вчених через дослідницькі стипендії Георга Форстера для постдоків і досвідчених дослідників.

🔬 Дослідницька стипендія Георга Форстера надає можливість вченим працювати над своїми проєктами у тісній співпраці з німецькими науковими інститутами, ознайомитися з німецьким дослідницьким середовищем та брати участь в академічних дискусіях. Стипендія зазвичай триває від 6 до 24 місяців. Дослідницьку стипендію імені Георга Форстера за період її існування отримав лише 21 дослідник з України.

Наші щирі вітання Олені Вікторівні! 🤩❤️💖



Джерело: https://www.facebook.com/ntudp

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт