Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

КОЛЕКТИВ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЙ ЗАХИСТУ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НТУ «ДНІПРОВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ЩИРО ВІТАЄ ШАНОВНОГО ПРОФЕСОРА КОЛЕСНИКА ВАЛЕРІЯ ЄВГЕНОВИЧА З НАГОДИ 75-ЛІТНЬОГО ЮВІЛЕЮ!


Майже півстоліття науково-педагогічна та організаційна діяльність Колесника Валерія Євгеновича пов’язана з НТУ «Дніпровська політехніка», у колективі якого він незмінно працює: з 1971 р. – в науковому секторі, з 1982 р. – старший науковий співробітник галузевої лабораторії при кафедрі рудникової вентиляції, з 1998 р. – на кафедрі екології та ТЗНС.

У 1970 році закінчив електротехнічний факультет Дніпропетровського гірничого інституту (ДГІ). Кандидатську дисертацію захистив у 1985 р. Вчене звання старшого наукового співробітника присвоєно у 1988 р. Вчене звання доцента кафедри управління в технічних системах присвоєно у 1995 р. Докторську дисертацію захистив у 2003 р. Вчене звання професора кафедри екології присвоєно у 2005 р.

Читає лекції з дисциплін: «Метеорологія і кліматологія», «Моделювання і прогнозування стану довкілля», «Системний аналіз якості навколишнього середовища», «Моделювання і прогнозування екологічних процесів і систем», «Провадження наукової діяльності».


Усього має понад 200 науково-методичних праць (монографій – 6, статей у фахових виданнях – 108, методичних розробок – 14, авторських свідоцтв і патентів на винаходи – 21, англомовних статей – 15).

Є керівником студентських робіт на Всеукраїнських конференціях та олімпіадах, кваліфікаційних робіт бакалаврів і магістрів, кандидатських та докторських дисертацій. Є членом міжкафедральних семінарів та спеціалізованих рад із захисту дисертацій НТУ «ДП». Член науково-технічної ради в Департаменті екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Нагороджений нагрудним знаком «Шахтарська Слава ІІІ-го ступеню» (2002 р.), медалями «За відданість університету» (2016 р.) та «ім. Терпигорєва» (2017 р.).

Колектив кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища висловлює шановному Валерію Євгеновичу свою глибоку шану за довголітню творчу працю на славу рідної Alma Mater та теплі слова привітання з нагоди ювілею!

Весь Ваш життєвий шлях позначений віхами сходження, наукового i професійного зростання, нестримного творчого пошуку, новими працями та дослідженнями відповідно викликам сучасного суспільства.

Ваші здобутки справді є вражаючими – як в науці та підготовці наукових кадрів, так і у наданні путівок в життя численній армії студентів, які пройшли Вашу школу і сьогодні успішно працюють в різних куточках України та далеко за її межами.

Знаємо Вас як непересічну людину, унікальну особистість, в якій гармонійно поєднуються духовне багатство, високий професіоналізм, мудрість i розум, справжня інтелігентність. Ваша толерантність, наполегливість, цілеспрямованість, повна самовіддача і відповідальність принесли Вам незаперечний авторитет в наукових колах, серед колег і студентів.

Ми пишаємося тим, що випала можливість працювати з Вами і досягати разом професійних висот. Висловлюємо щиру вдячність за Вашу творчу, самовіддану працю та відповідальне ставлення до свого покликання.

Невичерпних сил Вам, подальших успіхів, здійснення усіх задумів і мрій!

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт