Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

12 листопада 2020 р. представник кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища – Юрій Бучавий спільно з представниками департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради брав участь у обстеженні та відборі проб води із технічних відстійників підприємств у селищі Краснопілля.

Наразі подібні дослідження, за умов відсутності повноважень органу державного нагляду, залишаються одним із можливих методів контролю зі сторони міської влади. Далі для визначення стану води вони будуть направлені на дослідження у Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Окрім цього, спостерігається порушення – територія відстійників не огороджена та відсутні знаки заборони купання та риболовлі.

Юрій Бучавий відзначив, що відстійники можуть негативно впливати на стан поверхневих водойм, підземних вод, ґрунтів і навіть атмосферного повітря під час випаровування води в літній період. При цьому у навколишнє середовище можуть потрапляти різні забруднюючі речовини. Відібрані проби з трьох технічних відстійників. Навіть за кольором можна побачити, що вона відрізняється від природних вод. Для вирішення ситуації необхідно провести комплексні дослідження, виявити причини надходження забруднюючих речовин та обґрунтувати відповідні природоохоронні технологічні рішення.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт