Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

21 січня 2021 року у Дніпрі презентували проєкт «Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021-2025 рр». Вона передбачає як глобальні заходи за участю великих промислових підприємств міста, так і локальні, як-от боротьба із підтопленнями на окремих вулицях.

Комплексна програма включає декілька напрямів, зокрема:

- Повітря: застосування заходів щодо зменшення рівня забруднювання від промислових підприємств, автотранспорту. Удосконалення системи екологічного моніторингу.

- Охорона водних ресурсів: відновлення та сприяння гідрологічного стану водойм, очищення поверхневого скиду, перебудова об’єктів «Дніпроводоканалу».

- Земельні ресурси: захист від підтоплень, протизсувні заходи, рекультивація земель, які постраждали від стихійних сміттєзвалищ.

- Заходи, спрямовані на удосконалення системи поводження з відходами. Зокрема, цей пункт включає продовження будівництва полігона «Правобережний».

- Проведення науково-технічних конференцій, наукових досліджень та екологічних фестивалів.

«Кошти на реалізацію програми передбачені не лише із бюджету міста. Великі промислові підприємства долучилися до програми – вони проводитимуть екологічні заходи на своїх об’єктах, наприклад, удосконалення систем очищення».

Під час прес-конференції завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», доктор технічних наук, професор - Артем Павличенко відзначив, що до розробки програми на майбутні п’ять років залучили й наукову спільноту.

«Програму було розроблено з урахуванням обговорень на науково-технічній раді. У програмі закладаються основи створення екологічного моніторингу, розбудови сучасної системи. Планується придбання нових постів спостереження». Проєкт «Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021-2025 рр.» буде затверджено на сесії Дніпровської міської ради.


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт