Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Сучасна метеостанція на даху 10-го корпусу

У квітні 2021 року кафедрою Екології та ТЗНС для навчальних і науково-дослідних цілей було придбано метеостанцію MISOL WA-1091 (MO-5055A), з можливостями регулярної передачі даних за допомогою бездротового зв’язку.

Наразі метеостанція встановлена на даху 10-го корпусу. Вона працює в автоматизованому режимі і безперервно фіксує дані про погодні умови. Визначаються наступні параметри повітряного середовища: температура, напрямок і швидкість вітру, вологість повітря, інтенсивність опадів та рівень освітленості.

Дані, що отримані метеостанцією, завдяки радіопередавачу погодинно надходять на сервер кафедри із подальшою трансляцією на наступні міжнародні погодні інформаційні джерела:

www.wunderground.com

wow.metoffice.gov.uk

api.weathercloud.net

Бази власних метеорологічних спостережень будуть використовуватись для підготовки бакалаврів спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» в ході виконання практичних і лабораторних роботах з дисциплін «Біометрія», «Моніторинг довкілля», «Метеорологія і кліматологія» та сприяти здобуттю навиків роботи із професійним обладнанням в рамках дисципліни «Методи вимірювання параметрів навколишнього середовища».


Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт