Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

25 лютого 2020 р. у івент-центрі «CoLibry» відбулася зустріч представників департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради зі студентами та співробітниками НТУ «Дніпровська політехніка».

Інтерактивний семінар розпочав директор Навчально-наукового інституту Природокористування НТУ «Дніпровська політехніка» В.І. Бузило, який підкреслив, що в університеті понад двадцять років ведеться підготовка студентів екологічного та природоохоронного профілю. Відмітив, що співробітники і студенти кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування в напрямку вирішення екологічних проблем нашого міста.

Завідувач кафедри А.В. Павличенко відзначив, що співробітники ННІ Природокористування більше десяти років активно співпрацюють з департаментом екологічної політики Дніпровської міської ради в напрямку вирішення наукових задач в сфері охорони навколишнього середовища. Крім того, співробітники університету входять до складу науково-технічної ради департаменту, а студенти проходять там практики та збирають матеріали для підготовки наукових, курсових і кваліфікаційних робіт.

Директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради О. Б. Семенко окреслив актуальні екологічні проблеми міста Дніпро та пріоритетні заходи, які запроваджує департамент для їх вирішення. Відмітив, що в рамках договору про співробітництво з НТУ «Дніпровська політехніка» реалізуються можливості для проведення спільних комплексних наукових досліджень, видання наукових збірок праць, організації та проведення науково-методичних і науково-практичних форумів, конференцій, симпозіумів, семінарів, творчих дискусій, академічних читань тощо для пошуку й підтримки інноваційних технологій в природоохоронній діяльності та підготовці висококваліфікованих фахівців.

Заступник директора департаменту, начальник управління комунальної екології І.А. Козлова окреслила перспективні напрями залучення студентів і науковців природоохоронного профілю до вирішення екологічних проблем міста Дніпро. Також відзначила особливості діяльності департаменту в напрямку вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами з урахуванням досвіду Японії.

На завершення зустрічі гості закликали студентів і співробітників не бути байдужими до екологічних проблем нашого міста та долучатися до різноманітних природоохоронних заходів, які проводить міська влада. Студенти та співробітники проявили високу активність та подякували гостям за цікаву інформацію і реальні приклади вирішення нагальних проблем нашого регіону.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт