Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

У ТУ "Фрайберзька гірнича академія", (м. Фрайберг) з 20.09 по 21.10.2021 р. проходить планове стажування науковців проф. Коврова О.С. та доц. Клімкіної І.І., аспірантів Зворигіна К., Красовського С. та екологів-магістрів групи 101м-21-1

Наразі проходить обговорення тематик і планів наукових досліджень із куратором проекту професором Германом Хайльмайером. Також здійснюється практична робота в спеціалізованій науковій лабораторії для обробки зразків ґрунтів і рослин методом плазмової спектроскопії Шило Д. та Кульбач М. у Німеччині. Стажування відбувається в рамках проекту DAAD ЕкоМайнінг – розробка інтегрованої докторської програми з питань сталого розвитку гірничих регіонів (2019–2022).

Студентки гр. 101м-21 Маргарита Кульбач и Дарина Шило готують зразки біомаси мікроводоростей, отриманих в експериментах, проведених на кафедрі екології та ТЗНС НТУ ДП, до ICP-MS аналізу. Зразки висушеної біомаси Chlorella vulgaris та синьо-зелених водоростей спочатку розчинюються розчином aqua-regio (H2Oд, HCl та HNO3) і піддаються впливу температури 200oC та тиску (метод Microwave digestion). Потім після відповідного розведення та додавання розчину Internal standart зразки будуть готові до ICP-MS аналізу. Отримані результати дозволять встановити концентрації цільових металів, які могли накопичити мікроводорості або у природних умовах, або в експериментах, та запропонувати відповідну технологію щодо відновлення стану об'єктів навколишнього середовища.

Аспіранти Сергій Красовський і Кирило Зворигін протягом трьох місяців виконують експериментальні та лабораторні дослідження в лабораторіях ТУ "Фрайберзька гірнича академія". На фото вони працюють зі зразками ґрунтів, проводять Sequential extraction для визначення рухових форм важких металів. Спочатку вони оброблюють зразки ґрунтів розчином амонію ацетату (рН 7), потім розчином амонію ацетату з лимонною кислотою (рН 4), і після відповідного розведення витяжки будуть проаналізовані на вміст важких металів методом ICP-MS.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт